Zaterdag 5 oktober 2024 om 15.00 uur bidden we de rozenkrans voor België en de wereld

 

De Liefde die God ons toedraagt, is onmetelijk: “God schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis”, met het doel zijn eigen eeuwig geluk met hem te delen. Maar vanaf de zondeval heeft het menselijk hart moeten worstelen met de verleidingen van de Boze. Verleidingen van de Boze, die slechts tijdelijke luchtkastelen aanbiedt. Trots en zelfingenomen keert de mens zich steeds weer van zijn Schepper af en naar zichzelf toe.

Om “ons te verlossen van het kwade ” (7de gebed in het Onze Vader), “en van de macht der duisternis en om ons over te brengen naar het koninkrijk van zijn geliefde Zoon (Kol. I, 13)”, heeft God zijn hoogste werk volbracht, de verlossing van de mensheid. Hij heeft dat ingeleid met de menswording van zijn Zoon in de maagdelijke schoot van Maria. Maria, de Allerheiligste Moeder van God, is het “meesterwerk van zijn handen”. Van haar Fiat hangt in de wereld de oneindige Goddelijke Barmhartigheid van het Hart van Jezus af. In antwoord op haar Fiat werd het Hart van Maria de Zetel van Wijsheid en de Troon van Goddelijke Genade.

Aan dit Hart kende de Voorzienigheid de rol toe van Middelares van alle genaden die nodig zijn voor ons eeuwig heil. “Laten we daarom deze Troon met vertrouwen naderen, zodat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden, opdat wij op de gepaste tijd te hulp worden gesneld (Hebreeën 4:16)”. Daarom is ”Maria de onbevlekte, volmaakte toegang naar Jezus en de zekere en rechte weg om Hem  te vinden. Wie Maria vindt, vindt het leven, dat wil zeggen Jezus Christus, die de weg, de waarheid en het leven is. Maar Maria kan niet gevonden worden tenzij ze gezocht wordt. Daarom moet Maria meer dan ooit gekend worden, tot meerdere eer en kennis van de Heilige Drie-eenheid. (Heilige Louis-Marie Grignion de Montfort, Het geheim van Maria, Hoofdstuk 1, art. 2)”.

Door onze gehechtheid aan Maria te tonen door het gebed van de rozenkrans, treden we in intimiteit met haar. We vragen ook om haar hulp als we mediteren over de episodes van haar leven met haar Zoon, Jezus Christus, onze Heer, naar wie Zij ons leidt. Het Rozenkransgebed raakt het hart van onze hemelse Moeder. Ze beloofde haar kinderen die dit gebed tot haar bidden, een heel bijzondere hulp, ‘een oplossing voor elk probleem, hoe weinig belangrijk ook. (Zr Lucia van Fatima).

Laten we apostelen zijn, apostelen van Jezus door Maria, apostelen van de rozenkrans!

Op zaterdag 5 oktober 2024 om 15.00 uur, in antwoord op de verzoeken van Onze Lieve Vrouw in Fatima tijdens elk van haar verschijningen, zullen we de Rozenkrans bidden in België en in de wereld, voor de Kerk, voor de heropleving van de deugden Geloof, Hoop en Liefde, voor de bescherming van het menselijk leven en voor vrede in de wereld. Op deze eerste zaterdag van de maand zullen we ook bidden om eerherstel voor de overtredingen en godslasteringen die Het Onbevlekt Hart Van Maria rechtstreeks beledigen. We bidden ook voor de bekering van de zondaars.

Mogen deze tijden van gebed, versterkt door een paar liederen, verlopen in sereniteit en de vrede die we zoeken uitstralen, in naastenliefde en met respect voor iedereen, voor het leven in de omgeving en voor de veiligheidsvoorschriften.
Nederig en vol vertrouwen in God vragen we ook om de steun van Maria, Troosteres van de Bedroefden, in alle beproevingen die we doormaken. We vertrouwen haar onze zielen toe, onze families, onze samenleving, ons land en de hele wereld.

De rozenkrans wordt altijd gebeden op de dag die is aangekondigd op de website, tenzij anders aangegeven.

Maak gebedsgroepen of sluit je erbij aan en maak ze bekend aan allen die dorsten naar de Vrede waarheen Maria ons leidt en die alleen in God te vinden is!

Om u te helpen deze informatie aan uw omgeving door te geven, aarzel niet om affiches en flyers te downloaden, hem af te printen en te verspreiden.

Elke gift op de rekening IBAN : BE38 9733 5179 3772 – BIC : ARSPBE22 is welkom om het drukken van posters, flyers en voor het drukken van boekjes voor geïsoleerde mensen in ziekenhuizen, bejaardentehuizen, gevangenissen financieel te steunen. We zullen u ze graag toesturen op verzoek op info@rosaryontheborders.be
Dank u bij voorbaat!

Als u foto’s maakt van de gebedssamenkomsten en ze met ons wil delen om anderen aan te moedigen om zich bij deze gebedsmomenten aan te sluiten via Instagram, Facebook en /of deze site, kan u ze e-mailen naar info@rosaryontheborders.be, maar respecteer de privacy van de deelnemers en zeg hen dat er foto’s genomen worden.  Als u ons afbeeldingen of foto’s toestuurt, verleent u ons automatisch het recht om ze ook te gebruiken, hetzij op gebedskaarten, homepages, sociale media en offline media. Als u dat niet wenst, gelieve dan een copyright vermelding op de betreffende foto aan te brengen, vooraleer ze door te sturen.